Reiki

Τι σημαίνει η λέξη Reiki;

Είναι γιαπωνέζικη λέξη και αποτελείται από το «ρέι» και το «κι». Ρέι σημαίνει πνεύμα ή παγκόσμιος συμπαντικός νους και κι σημαίνει ζωτική ενέργεια που διαπερνά τα πάντα και τους δίνει ζωή.

Τι είναι το Reiki;

Είναι μια ολιστική θεραπεία τόσο για το σωματικό, όσο και για το νοητικό και ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου. Είναι εκείνη η θεραπευτική τεχνική –σύμφωνα με την ανατολίτικη θεωρία- που μεταδίδει τη ζωτική ενέργεια με το άγγιγμα των χεριών. Σήμερα εφαρμόζεται και διδάσκεται σε ολόκληρο τον κόσμο με θαυμαστά αποτελέσματα.

  • Ανοίγει και καθαρίζει τα ενεργειακά κανάλια και τα ενεργειακά κέντρα του ανθρώπου, φορτίζοντάς τα με αυτήν τη ζωτική ενέργεια.
  • Διευρύνει τη διαίσθηση.
  • Αποτοξινώνει το σώμα.
  • Χαρίζει νοητική διαύγεια.
  • Επιφέρει συναισθηματική και νοητική ισορροπία.
  • Ξεκουράζει και χαλαρώνει το άτομο βαθιά τόσο σε σωματικό, όσο και σε νοητικό και ενεργειακό επίπεδο.

Κλείστε τώρα ένα ραντεβού

Πώς γίνεται μια συνεδρία Reiki;
Το άτομο που εφαρμόζει τη συνεδρία ακουμπά απαλά τα χέρια του σε κάποιες θέσεις στο σώμα του δέκτη ή εναλλακτικά στα ενεργειακά του κέντρα. Η συνεδρία μπορεί να διεξαχθεί ακόμη και χωρίς απευθείας επαφή στο σώμα του δέκτη, κρατώντας τις παλάμες μερικά εκατοστά πάνω από τις θέσεις εφαρμογής.
Ο δέκτης παραμένει ντυμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας, συστήνεται ωστόσο να βγάζει τα παπούτσια και τα μεταλλικά αντικείμενα (κοσμήματα, ρολόι, αγκράφες κλπ). Ξαπλώνει σε κάποιο κρεβάτι (π.χ. κρεβάτι φυσικοθεραπείας) ή σε κάποια κουβέρτα ή πρόχειρο στρωματάκι στο πάτωμα. Η συνεδρία του Reiki μπορεί να διεξαχθεί με το δέκτη καθιστό ή ακόμη και όρθιο. Τα χέρια αυτού που το εφαρμόζει μένουν αρκετά λεπτά στην κάθε θέση και ολόκληρη η συνεδρία διαρκεί από σαράντα πέντε λεπτά  έως μιάμιση ώρα.
Πώς νιώθεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίας;
Σε μια συνεδρία Reiki τόσο το άτομο που την εφαρμόζει όσο και εκείνο που τη δέχεται μπορεί να νιώθουν αίσθηση ζέστης στις ανάλογες περιοχές, κρύο, κάψιμο, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, ανατριχίλα ή κάτι σαν ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής τάσης.
Πώς νιώθεις μετά από μια συνεδρία Reiki;
Πολλοί άνθρωποι μετά το Reiki νιώθουν αναζωογονημένοι, χαλαροί, διαυγείς, ξεκούραστοι, χαρούμενοι. Μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης , σε συνδυασμό με μια γενική αίσθηση ευημερίας και ευεξίας, είναι συνήθως το πιο αξιοσημείωτο και άμεσο αποτέλεσμα της συνεδρίας , αν και συναισθηματική απελευθέρωση μπορεί επίσης να εμφανιστεί.  –«Νιώθω σαν να έφυγε ένας τόνος από πάνω μου …» είναι η συνηθέστερη δήλωση!
Στην Ολιστική Θεραπευτική νιώθουμε πως έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα περασμένων εποχών και να καλωσορίσουμε τη Νέα Εποχή κάτω από το πρίσμα σωστής και όσο το δυνατόν περισσότερο πολύπλευρης και ολοκληρωμένης πληροφόρησης για τα θαυμαστά οφέλη κάθε μορφής θεραπείας.
Κάθε σύγχρονος επιστήμονας της Κβαντικής Φυσικής θα σας πει πως τα πάντα στο σύμπαν αποτελούνται από ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων του σώματος και των οργάνων μας. Κάθε σύγχρονος βιολόγος θα σας πει πως αυτό που κυκλοφορεί μέσα στο νευρικό μας σύστημα δεν είναι τίποτε άλλο από ηλεκτρισμός. Ηλεκτρικά σήματα μεταφέρονται προς και από τον εγκέφαλό μας μέσω του νευρικού συστήματος και είμαστε ικανοί να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας και να διεξάγουμε την όποια δραστηριότητα.
Αλλά το άγχος, οι τραυματισμοί και οι ασθένειες μπορεί να εμποδίσουν την ομαλή ροή της ενέργειας στο σώμα μας. Το Reiki, μια μορφή ενέργειας και η ίδια, επιτρέπει την απελευθέρωση της αρνητικής ενέργειας και ξυπνά τη φυσική ικανότητα του σώματος να θεραπεύσει τον εαυτό του. Παρακάτω σας παραθέτουμε ενδεικτικά κάποιες πληροφορίες και βίντεο από νοσοκομεία του εξωτερικού που έχουν εντάξει -σε εθελοντικό επίπεδο- τις ενεργειακές τεχνικές, όπως το Reiki, ως συμπληρωματική αγωγή σε ασθενείς.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Το Reiki και οι υπόλοιπες εναλλακτικές θεραπείες χρησιμοποιούνται για να συμπληρώνουν και να ενισχύουν και όχι για να αντικαθιστούν την ιατρική ή όποια ψυχιατρική-ψυχολογική διάγνωση και θεραπεία. Τα άτομα που εξασκούν εναλλακτικές και ενεργειακές θεραπείες όπως το Reiki δεν έχουν δικαίωμα βάση νόμου να:

  • ισχυρίζονται πως θεραπεύουν με την κλασσική έννοια του όρου,
  • κάνουν διαγνώσεις
  • να συστήνουν φάρμακα ή άλλες ουσίες

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε, σας συστήνουμε να απευθύνεστε καταρχήν στον κατάλληλο ειδικό.

 

Τέλος, το Ρέικι δεν έχει σχέση με το χώρο της θρησκείας. Είναι μια τεχνική που είναι πανανθρώπινη και σέβεται κάθε θρησκευτικό μονοπάτι, ιδεολογία και φιλοσοφία.