Αύξηση – Βελτίωση Βάρους

Το λιποβαρές άτομο, προτού μπει στη διαδικασία να αυξήσει το βάρος του, πρέπει να πραγματοποιήσει κάποιες εξετάσεις και να συμβουλευτεί τους γιατρούς, ώστε να αποκλείσει περιπτώσεις παθολογίας.

Περιπτώσεις στις οποίες κάποιο άτομο είναι λιποβαρές είναι οι εξής: υποθρεψίαμετεγχειρητική κατάστασηφάση επανάκαμψης από κάποια πάθηση, ορμονολογική διαταραχήυπερ- θυροειδισμόςυπο- θυροειδισμός. Η αύξηση του σωματικού βάρους είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία και καμιά φορά πιο δύσκολη και από την απώλεια βάρους σε υπέρβαρα άτομα.

Μόλις αποκλειστούν τα διάφορα παθολογικά αίτια, τότε καταφεύγουμε στο συμπέρασμα ότι η αδυναμία πρόσληψης βάρους οφείλεται στο αρνητικό ισοζύγιο, δηλαδή το άτομο λαμβάνει λιγότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα του από την ενεργειακή δαπάνη.

Επομένως, τα άτομα αυτά θα πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους στο πως μπορούν να αυξήσουν τις θερμίδες στα ημερήσια τους γεύματα με τρόφιμα τα οποία έχουν υψηλή θρεπτική αξία, χωρίς να καταναλώνουν τρόφιμα κακής ποιότητας, επειδή η αύξηση του βάρους σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει σε βάρος του σωματικού λίπους.

Σε γενικές γραμμές η διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία από όλες τις ομάδες τροφών ενώ παράλληλα πολύ σημαντικό είναι να ακολουθείται η κατάλληλη γυμναστική για να βοηθήσει στην σωστή αύξηση του βάρους.